Czy o kawie można rozmawiać cały dzień i nie paść z nudów? Można 😉
Na zaproszenie Sweets&Coffee Forum majowy piątek spędziliśmy w hotelu Sheraton w Warszawie.
To było niezwykłe spotkanie świrów kawowych z całej Polski. Do kawy pasuje croissant więc i piekarze byli. Do kawy pasuje coś bardzo słodkiego to i czekoladowi masterzy byli. Byli też niezastąpieni reasterzy, a zapach palonych ziaren unosił się w powietrzu.
Były wykłady dyskusje i degustacje.
„Jak wykorzystać potencjał lokalizacji?” – to tytuł panelu dyskusyjnego, w którym oprócz Adama Ringera właściciela Green Nero Cafe brała udział Wiola Serafin, współzałożycielka biura KDesign.
Dobra lokalizacja, przyjemne wnętrze i świeża kawa to nie wszystko. Może to mieć każdy kto wchodzi na rynek kawiarniany. Dopiero kiedy do wygodnych kanap i pachnącej kawy dodamy pasję i pozytywne wibracje do ludzi wtedy to się opłaca. Ludzie wracają do kawiarni po kawę, rozmowę. I to jest sukces. Kiedy wracają. Kiedy przestawiają stoliki po swojemu, kiedy się przyzwyczajają. My tak projektujemy, żeby wracali. 😉 – podkreślała Wiola.