Description
BRIEF
Zaczęło się od wizji. Na początku nie było konkretnego miejsca, otoczenia. Był pomysł:
pizza podawana w 3 minuty z wybranymi przez klienta składnikami. Bez menu, bez
ograniczeń. Miejsce innowacyjne, stworzone z myślą o młodych osobach żyjących w
nieustannym pospiechu.
IDEA
Swobodna, jasna przestrzeń z luźną atmosferą gdzie pizza stworzona z najlepszych
lokalnych produktów wg indywidualnych upodobań klienta podawana jest ekspresowo.
KONCEPCJA
Stworzenie miejsca na miarę nowej idei było interesującym doświadczeniem. Pracę nad
koncepcją rozpoczęliśmy od określenia odbiorcy i funkcji, jaką pełnić ma lokal na
gastronomicznej mapie Polski. Szybki posiłek, idealny na lunch ma swoich zwolenników
zarówno wśród turystów, studentów jak i wśród zapracowanych ludzi biznesu dla których
„czas to pieniądz”. Pozbawione ceremonii oczekiwania na przygotowane przez szefa
kuchni danie, niewymuszone serwowanie pizzy potrzebuje też spójnej, lekkiej,
minimalistycznej oprawy. W efekcie naszej pracy powstał projekt łączący industrialne
elementy (duże, metalowe, rodem z fabrycznych hal, lampy) ze stricte miejskimi akcentami
takimi jak wielkoformatowe grafiki nawiązujące do ulicznych murali przedstawiające osoby
związane z marką na tle tętniącego życiem miasta. Koncepcja doczekała się realizacji w
historycznej części Krakowa.
I JAK TO DZIAŁA?
„Pizza w 3minuty” chyba żart ;-) tak na początku pomyśleliśmy.Kolejne godziny rozmów z inwestorem były czystą przyjemnością poznawania procesu tworzenia pizzy. Autentyzm i szczerość, gramatura mąki, temperatura wody, naturalne
składniki, warzywa, sosy to wszytko złożyło się na nam w bardzo dobry produkt. Byliśmy zgodni co do klimatu wnętrza. Postawiliśmy na otwartość względem klienta – pokazujemy każdy krok na drodze do pysznego placka.
Patrząc od zewnątrz, poprzez witrynę, możesz obserwować proces powstawania pizzy. Młody, uśmiechnięty człowiek wykłada dojrzewające kulki ciasta i na oczach klientów formuje placek, nakłada składniki. Ten teatr jest możliwy dzięki prostemu ustawieniu lady przy witrynie i zachęceniu przechodnia do zajrzenia do środka. Wszystko dzieje się szybko, byś już po paru minutach mógł z radością zaspokoić swój głód. Warto wejść, warto zobaczyć i koniecznie trzeba spróbować.